Nieuwe aanwinst!

Inmiddels al een week op stal in IJzendoorn, onze Tuulke!

We hebben Salina verkocht omdat we graag in de fokkerij verder wilden, dus op zoek naar een nieuwe Fries. Van de één hoor je dit, van de ander dat. En zelf zit je er nog niet echt in om te weten wat voor papier je moet hebben. Ja, we weten dat je moet letten dat ze maat heeft en dat ze een “vol” papier moet hebben. Dus een aantal keuringen wezen bekijken, wat gaaf is dat! En uiteindelijk bij Dhr. Hooymans in Kerkdriel terecht gekomen om jaarlingen te gaan bekijken.

Ons oog viel in eerste instantie op een ander jaarling bij hem in de wei, deze was niet opgegeven voor de keuring. Tuulke liep op dat moment niet in het koppel want die was in training. Dus zijn Lambert en ik (Joëlle)  naar de keuring in Esbeek geweest en daar stond ze! Wauw! Verliefd! Ze kwam de baan in, erg onrustig en druk, maar wat een houding en wat een beweging!! Dit is hem! Ze liep op een vierde plaats met een 1ste premie! Wij gelijk naar Hooijmans toe, die wilde niets loslaten en moest nog denken. Op dat moment even balen want Tuulke mocht mee met de kampioenschappen! En laat ze nou bij de twee beste enters blijven lopen! Zo gaaf!

Uiteindelijk heeft Albert gebeld en zijn we samen nog wezen kijken toen ze weer in het koppel liep. De knoop doorgehakt, en nu staat ze te pronken in IJzendoorn!! En hoe trots kan je zijn!

We hopen dat deze dame goed ontwikkeld en als driejarige naar de keuring mag gaan en dan het Ster predicaat verdiend. Aan het papier zal het niet liggen met een hoop Ster Preferent in de voorouders! Het is een hele uitdaging maar erg leuk! We gaan ervoor!!

Klik hier voor meer info over Tuulke.