Premiekeuring 2023

Het zit er weer op! De jaarlijkse premiekeuring. En hoe!? Wauw, wat hebben onze pony’s het weer top gedaan! Trots!

Maar een vreemde keuring, ik zelf twee dagen voor de keuring “even” geopereerd. Gelukkig alles goed, alleen weinig tot niets kunnen en zeer veel last van de narcose. En dan Albert, die sinds vrijdag weer heel erg last heeft van een hernia. Dus dan zit je zelf naast de keuringsbaan te kijken en niets kunnen. Je maakt het dan toch anders mee en eerlijk is eerlijk veel minder leuk! Veel pijn en zware medicatie… je krijgt het toch anders mee.

Maar het blijkt weer wat een Topteam we hebben! Jordy en Gijsbert, Rutger met Gerrit die alles gewassen hebben. Gerard voor de support, want ook hij was geblesseerd en een dag voor de keuring nog “even” met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En de rest van de mannen en Ella 🤣, die gewoon weer klaar staan, op welke manier dan ook, de dagen voor de keuring op de keuring maar ook de dagen na de keuring. Anders waren we echt thuis gebleven met de pony’s. Maar volgens de mannen kon dit absoluut niet en moesten we gaan! Het enige wat we kunnen zijn, is dankbaar dat deze mannen hier komen en klaar staan. Soms heb je er echt geen woorden voor. Alleen dat ik ze allemaal wil knuffelen, wat ze dan weer niet willen…. 😂

En ja, genieten van de resultaten! We hadden niet zo veel oudere merries bij ons, in totaal zijn we met 23 pony’s de baan in geweest.

Zes veulens waren er mee, altijd weer spannend van een jonge hengst. Maar wat heeft Napoleon II het super gedaan! Op 1 veulen na, werd alles geprimeerd. En konden twee kinderen van hem opstellen als merrieveulen en hengstveulen kampioen!!

 • Stan van Stal van Aschberg (Napoleon x Promiss)
 • Sietse van Stal van Aschberg (Napoleon x Fiorella)
 • Skye van Stal van Aschberg (Manhatten x Noa-Lynn)
 • Sterre van Stal van Aschberg (Napoleon x Jo-Ann)
 • Savannah van Stal van Aschberg (Napoleon x Hyachinthe)
 • Silke van Stal van Aschberg (Kadar x Madelief)

Mini hengstveulenkampioen, de mooi gekleurde vos Sunrise van de Frankeshof (Nathan van ’t Minihoefke) van de familie van Haaften. Wat een opvallende verschijning! Fam. Vermaas mocht het Mini merrieveulenkampioen mee naar huis nemen, het mooie palamino veulen Shadow van Groenendaal (Nathan van ’t Minihoefke) mocht in het midden opstellen.

Bij de overige maten gingen de prijzen naar Stal van Aschberg en wel twee kinderen van onze Napoleon! Wauw!! Eerste jaargang, dit is al veel belovend. Alleen erg jammer dat hij de “vlekken” is vergeten mee te geven aan zijn kinderen. 😂

Hengstveulenkampioen, onze “oude” Promiss mocht weer een keer mee naar de keuring en wel voor haar zoon Stan, we waren helemaal weg van hem. Wat kan hij lopen en wat een uitstraling! Echt zo gaaf! Hij mocht in het midden opstellen.  En onze Jo-Ann doet het weer, wat een fokmerrie is ze toch, wat heeft ze ons al giga veel gebracht! Echt niet normaal. Haar dochter Sterre mocht opstellen als Merrieveulenkampioen. En zo geweldig, onze Stan mag zich Algemeen Veulenkampioen noemen!

Vijf jaarlingen, allen op Roosje na, hebben een premie ontvangen.

 • Roxy van Stal van Aschberg (Kadar x Madelief)
 • Roosje van Stal van Aschberg (Manhatten x Lou Lou)
 • Radja van Stal van Aschberg (Manhatten x Liv)
 • Quinty van Stal van Aschberg (Kadar x Lady)
 • Romy van Stal van Aschberg (Manhatten x Daisy)

De tweejarige merries, heel apart! Allen een premie en allen mochten ze op kop opstellen! En onze prachtige Parisch mocht opstellen als Algemeen Jeugdkampioen!

 • Pleun van Stal van Aschberg (Kadar x Anastasia)
 • Phoebé van Stal van Aschberg (Kadar x Daisy)
 • Parisch van Stal van Aschberg (Kadar x Jo-Ann)

Mini Jeugdkampioen, deze eer mocht naar de Fam. van Santen. Queen Kukki v.d. Moespot (Shadow van de Biezembeemd) deze zwarte raskikker mocht in het midden op stellen.

Ook Gijsbert mocht met een  jeugdkampioen naar huis, Pippa van de Casterhof, een dochter van “onze” Kizmo van stal van Aschberg en Gigi Amor van Stal van Aschberg. Ze mocht opstellen als Jeugdkampioen Kleine Maat.

Onze mooie dame, een verschijning met zo veel ras en uitstraling, wat is ze gaaf! Waar Jo-Ann haar veulen Sterre zich mocht opstellen als Merrie veulenkampioen mag haar andere dochter Parisch opstellen als Jeugd Kampioen in de Midden Maat.

De schitterende Pandora van de Blankenhof (Leandro van de Blankenhof) van de Gebr. van Tuijl en Arnoud, wat een ras, ze mocht opstellen als Grote Maat Jeugdkampioen.

Wat kan ze bewegen, Parisch van Stal van Aschberg, wat een uitstraling zo mooi vrouwelijk! Ze mocht opstellen als Algemeen Jeugdkampioen!

We hadden een ruin bij ons! Wat een koning! Onchao van Stal van Aschberg, zijn een beetje erg verliefd op hem. Meenemen naar de keuring voor de punten voor moeders. Hij was al een poosje van huis om te beleren bij Bart Freriks. Toch maar naar huis gehaald voor de keuring, wat een pracht van een dier!! Zoveel houding met uitstraling, en bewegen! Wauw! Onchao behaalde een 1e premie en werd Kampioen Ruinen! Nu maar weer terug brengen naar Bart en dan mijn oude hobby weer oppakken. ❤️

Twee driejarige dames waren er mee, Ondina van Stal van Aschberg, de merrie van Luna een Kizmo uit haar trots Havana. Ze mocht op kop opstellen met een zeer nette tweede premie. Luna heeft Ondina zelf voorgebracht, de trots straalt ervan af bij haar. En ja, het fanatieke…. ze ging de mannen wel even verslaan met Ondina. En dat heeft ze gedaan. Heerlijk die strijd vooraf met hen. 😂

Onze O’Lilly, wat een pracht! Dochter van Fonseca, en ook weer uit Jo-Ann. Wat een plaatje en zo lekker door het lijf lopen. Ze behaalde een 1e premie en werd beste 3-jarige! 🍀

Onderstaande “oudere” merries mochten weer mee. Madelief en Noa-Lynn ontvingen weer netjes hun tweede premie en de andere merries weer hun eerste premie.

 • Madelief van Stal van Aschberg (Gamble x Fiorella)
 • Noa-Lynn van Stal van Aschberg (Ilyas x Nikita)
 • Hyacinthe van Stal van Aschberg (Butraqueno x Daisy)
 • Liv van Stal van Aschberg (Gamble x Faith)
 • Fiorella van Stal van Aschberg (Zico x Laura)
 • Jo-Ann van Stal van Aschberg (Butraqueno x Daisy)

De zwartbonte My Heart will go on van Groenendaal, van fam Vermaas mocht opstellen als Kampioen Minimaat.

Wat had de familie Den Hartog de merries er top voor staan, opvallende dames. Genot om naar te kijken. Dat bleek ook wel, ze mochten met de andere drie maatkampioenen naar huis.

Mila van het Minihoefke werd Kleine Maat Kampioen, Maitresse van den Hartoghoeve III werd Midden Maat Kampioen en de prachtige Helasja van den Hartoghoeve mocht opstellen als Grote Maat, Dag en Ere Kampioen. Schitterende merrie!!

Een mooie, gezellige dag met gelukkig goed weer! Alles weer heerlijk in de wei! Mooi gezicht, alles blinkend. ❤️

Weer leuke vooruitzichten, met vier Friezen naar de Centrale Keuring in September. Allen staan ze in Lunteren bij de Nieuwe Heuvel voor training. En op naar het NK van de shetlanders in Oktober!

Alle eigenaren van harte gefeliciteerd met jullie prachtige merries! En TopTeam we kunnen het niet vaak genoeg zeggen en jullie hebben de zolder al vol liggen, maar toch nog een keer SUPER BEDANKT!!! Echt geweldig zijn jullie!!

Hieronder onze kampioenen, weer schitterende foto’s gemaakt door Leontien Ruissen.

Stan van Stal van Aschberg, Napoleon II van de Kortenhof x Promiss van Stal van Aschberg (Kroon Preferent)

Sterre van Stal van Aschberg, Napoleon II van de Kortenhof x Jo-Ann van Stal van Aschberg (Kroon)

Parisch van Stal van Aschberg, Kadar van de Vijfmorgen x Jo-Ann van Stal van Aschberg (Kroon)

Onchao van Stal van Aschberg, Kadar van de Vijfmorgen x Daisy van Stal van Aschberg (Kroon Preferent)

O’Lilly van Stal van Aschberg, Fonseca van Stal Brammelo x Jo-Ann van Stal van Aschberg (Kroon)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.