Premiekeuring 2018

 

 

Het zit er weer op. De premiekeuring 2018.

Het was toch wel een vreemd jaar. Een hoop pony’s minder op de keuring in verband met ziekte. Voor de eigenaren absoluut niet leuk en hopelijk komen de pony’s er weer bovenop. Maar voor de vereniging is het ook niet leuk als je zoveel pony’s mist.

Ondanks dat super leuke en gezellige dagen in Kapel Avezaath met mooi weer, is wel eens anders geweest. Lekker buiten gekeurd met alles en iedereen om de baan heen. 

De woensdag voor de keuring hebben we de pony’s naar huis gehaald, wij hadden ook aardig wat minder dan voorgaande jaren. Lekker rustig voor ons doen. Koos de Kleijn, Stal de Spoorlijn had zijn mooie merries hier ook op stal staan. De gebroeders van Gessel heeft ze ook nog even gebracht  voor een nachtje. Dus al  met al toch nog druk met een 40 pony’s op stal.

De vrijdag werden de enters en twenters gekeurd, wij hadden er deze dag 8. Waaronder 7 dochters van Fonseca en 1 dochter van Gamble. Allen hebben een mooie premie behaald op Katootje na, ze was helaas onregelmatig onze drukte maker, dus hebben we de baan verlaten. Koos had zijn vier merries bij hem en ook hij heeft alles geprimeerd, Gerard en Gijs hadden hun drie merries ook geprimeerd. Wel niet van ons, maar ook hier zijn we trots op.

In de jeugd stonden er vier mooie vrouwelijke pony’s opgesteld eind van de ochtend.

Kimberly van de Casterhof van Gijsbert van Gessel mocht als mini jeugdkampioen opstellen, wat een toppertje en raskikkertje! Bij de kleine maat ging de eer naar Loes van de Haaghoeve van de Familie Verploeg uit Buurmalsen. Wat was Willem blij, geen koffie bij hem, want hij moest gelijk naar huis. Het was druk thuis, tja dan maar even gezellig geklets en koffie gedronken bij ons want hij moest nu toch echt wachten tot het kampioenschap. En dat was dus niet voor niets. Echt leuk! De middenmaat, wat een prachtmerrie, ze kwam de baan in en je dacht gelijk van WAUW! dat is ze vandaag. Lotte van de Nesche mocht dan ook opstellen als Midden maat Kampioen. Henk en Linda van Tuijl gefeliciteerd met deze prachtige dame! Wij stiekem ook erg trots op deze jonge Fonseca. Lady van den Hartoghoeve I van Jan den Hartog, een mooie merrie met prachtige houding en ruime beweging mocht opstellen in de grote maat. Jan (en de rest van de familie) van harte gefeliciteerd.

Algemeen jeugdkampioen werd Willem Verploeg met zijn Loes!

De zaterdag, vroeg ons bed uit, kom je in de schuur staat alles blank. Dus dat was wat minder…… maar gelukkig waren de pony’s niet vies of nat. Want bonte pony’s is dan toch niet zo handig. Om kwart voor zes was het hier al een drukte van belang met trailers en het TOPTEAM! Hele zondagsestraatje afgezet.

Met 19 pony’s van onszelf, drie van de gebroeders en 7 van Koos was het weer een hele optocht. Wij hadden het ’s morgens erg rustig, de hengstveulens liepen allemaal nog in de wei. Die keken niet naar onze zin en de moeders hoefden niet meer dus deze hadden we afgemeld.

We hadden alleen 6 merrieveulens bij ons, waarvan Minoes een dochter van Ultimo is, Madelief en Manon dochters van Gamble en Melody, Merle en Marylinn dochters van Fonseca. Helaas kregen Minoes en Melody geen premie. Maar wat erg gaaf was, Madelief, Fiorella x Gamble werd merrieveulenkampioen. Super gaaf, ook voor Gamble!

Boven verwachting met onze driejarige dames, waar we met twee eerste premie’s en drie kopplaatsen naar huis mochten. Jo-Ann hadden we op gehoopt maar ook Jaylinn kreeg ook een eerste premie en mocht op kop. Jersey mocht op kop met een tweede, Jenthe kreeg ook netjes een mooie tweede premie. Josje en Hanneke waren helaas onregelmatig.

Onze oude dames deden het weer super! Hyachinte kreeg een nette tweede premie, Daisy, Gentle, Fiorella, Havana, Anastasia en Faith kregen allemaal weer hun eerste premie. Wat een topmerries, allemaal uit onze eigen stal! Wat een trots gevoel. En wat zijn ze mooi.

En wat heeft Koos het super gedaan met zijn mooie pony’s, zijn merrie Fabienne van de Spoorlijn mocht opstellen als mini kampioen, wat een ras heeft die merrie! En ook in de kleine maat nam Koos de titel mee  naar huis want zijn mooie zwarte Jolientje van de Spoorlijn mocht opstellen in het midden. Nog zo een met ras, wat een toppers heeft hij! In de middenmaat ging de titel naar de bekende Geerte van de Bekelaar van Arnold en Sandra Tornbroers, Super gefeliciteerd! En ja, deze reactie vergeet je toch niet, Henk van Tuijl werd grote maatkampioen- dag en Ere Kampioen met zijn Gitte van de Nesche. Wat was hij even van slag, heerlijke reactie! Nogmaals gefeliciteerd Henk en Linda!

Na een mooie keuring lopen onze dames weer lekker in de wei, zijn er weer aantal veulens gespeend en is de rust weer terug in huis en in de schuur.

Mannen weer super bedankt voor de hulp, gezelligheid en het lachen! We hebben weer genoten, op naar volgend jaar!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.