Keuring West Betuwe

Zo werk je het hele jaar door naar de premiekeuring toe en zo is het weer voorbij! 29 pony’s hadden we opgegeven, helaas hebben we Lilly-Rose moeten laten in slapen twee weken geleden dus een veulen minder. Anastasia had toch ook wel getreurd en zat niet lekker in haar vel, dus twee afmeldingen. De weersvoorspellingen waren nog niet zo gunstig, maar gelukkig kunnen we binnen wassen en alle pony’s op stal kwijt. Met zijn allen zijn we begonnen met de voorbereidingen want niet alleen onze pony’s moesten door de wasstraat maar ook die van Koos en Evert. En ja de jeugd van de Familie van Gessel moest ook een plaatsje hebben en stonden ook bij ons. Drukke maar gezellige dagen met ons Topteam!

Op de vrijdag werd de jeugd gekeurd, we hadden 3 jaarlingen en 5 tweejarige. Thijmen en Evert hebben de jeugd pony’s mooi getraind, veel gestapt zodat alle dames zich mooi hebben laten zien in de baan.

De jaarlingen:

 • Katootje
 • Kenzi
 • Kandy

Katootje en Kenzi zaten bij elkaar in de rubriek en behaalde allebei een mooie enter premie. Kandy zat in de rubriek erna en mocht op kop opstellen met een enterpremie.  Alle drie dochters van Fonseca, helemaal geweldig! Hierna mochten onze twenters.

 • Jaylinn
 • Jenthe
 • Josje
 • Jo-Ann
 • Jersey

Deze zijn op Josje (Kotonofico) na allemaal dochters van Butraqueno. Ook deze dames deden het super en behaalde allemaal een twenterpremie met Jenthe, Jo-Ann en Jersey op kop.

Aan het eind van de ochtend werden de kampioenschappen gehouden en we mochten met deze vier dames meedoen. Spannend! 

Als eerste de mini’s, hier mocht de mooie vosbonte Juna van de Kasteeldijk van de Familie Boet opstellen. De kleine maat, spannend want hier mochten wij ook  meedoen met Kandy. Nooit verwacht want Koos heeft zo’n gigantische mooie twenter in de kleine maat, maar wij mochten opstellen met onze Kandy van Stal van Aschberg! Erg gaaf! In de middenmaat mocht de fraaie Juliette van Groenendaal van de Familie Vermaas opstellen. In de grote maat mochten Jenthe en Jo-Ann meelopen, twee totaal verschillende merries en hier mocht Jo-Ann van Stal van Aschberg opstellen als kampioen. Algemeen Jeugdkampioen werd de fraaie vrouwelijke merrie Juliette van Groenendaal een schitterende merrie.

Voor ons was de vrijdag zeer geslaagd, mooi alles geprimeerd en dan ook nog twee kampioenen mee naar huis! Op de zaterdag hadden we dus nog 18 pony’s die de baan in mochten. Een aantal oude dames “mochten” mee voor hun veulen. Met een hele optocht ’s morgens vroeg richting Avezaath.

We hadden 7 veulens waaronder 4 hengsten en 3 merrieveulens. Op Lord na, hij is een veulen van Gamble, zijn het allemaal kinderen van Fonseca

 • Luuk
 • Lord
 • Luca
 • Leroy

Onze vier hengstveulens, alle vier werden ze vlot geprimeerd waarbij Luca op kop mocht. 

 • Lindsey
 • Lou Lou
 • Lenthe

Onze drie dames werden ook geprimeerd met Lindsey en Lenthe op kop. Voor ons was dit al perfect, alle veulens geprimeerd van onze Fons. Vier kampioenen moesten er gekozen worden, dus weer een spannende strijd! Bij de mini hengstveulens mocht de bonte Las Vegas van Groenendaal (Fam. Vermaas) opstellen. Latoya van de Moespot van Michel van Santen, het mooie zwarte merrieveulen werd bij de mini merrieveulens kampioen. Bij de overige maten hengstveulens mocht de zwarte Lex van den Hartoghoeve van de Familie den Hartog opstellen. Mooie veulens met toekomst maar voor ons was Lotus toch wel de topper!! Lotus van de Spoorlijn van Koos de Kleijn mocht opstellen als Merrieveulenkampioen Overige Maten en Algemeen Veulenkampioen. Ten eerste zo gaaf voor Koos, een klein koppeltjes pony’s maar wat een toppers heeft hij en wat kijken ze altijd mooi! Maar wat zijn wij ook trots, Lotus is een dochter van onze Fonseca! Helemaal geweldig!

Vier driejarige merries mochten na de pauze.

 • Hyachinthe
 • Henriette
 • Havana
 • Hanneke

Helaas was Hanneke onregelmatig, erg jammer want ze keek zo mooi. Henriette hadden we voor de keuring al verkocht en loopt inmiddels in Duitsland. Henriette kreeg een nette tweede premie.

En onze mooie Hyachinte mocht als tweede opstellen met een eerste premie! En ja, de trots van Luna, haar Havana mocht op kop opstellen met een eerste premie! Wat heeft Butraqueno het toch super gedaan bij ons! 

Dan hadden we nog een aantal “oudere” merries:

 • Faith
 • Fiorella
 • Geneviéve
 • Gentle
 • Guzzi
 • Daisy
 • Yvonneke
 • Britt

Al onze mooie dames werden bekroond met een eerste premie! Wat is dat toch een gaaf gevoel, allemaal zelf gefokt. Dit geeft zo’n kik! Geen aankopen, alleen maar uit onze eigen mooie merries. Die ons zoveel gebracht hebben. Zoveel generaties op rij alleen maar Aschberg! Onze Yvonneke stond op kop maar ook al haar kinderen stonden deze dagen op kop, Luca & Kandy, Jenthe & Faith waarbij zelfs twee kampioenen! Erg trots! Onze dag kon niet meer stuk. 

Toch wil je dan meer, gezonde spanning want we mochten met Havana, Yvonneke en Faith meedoen met de kampioenschappen.

In de minimaat mocht de mooie vos Esmee van de Witsie van Michel van Santen opstellen. Kleine maat, ja we mochten met twee merries meelopen. Havana en Yvonneke. Maar jeetje Havana van Stal van Aschberg, de lieve makkelijke merrie van Luna, die overal mee naar toe gesleept wordt, nog net niet mee naar bed bij Luna, ze werd Kleine Maat Kampioen!! Voor ons was dit echt het mooiste van de dag, het gezichtje van Luna, de ereronde die ze zelf wel even ging doen. Voor ons zoveel waard, wat is ons meisje trots! En wat zijn wij trots op ons mooie meisje, wat is ze van ver gekomen! Samen wel even een traantje moeten laten. Dan moet je jezelf weer even herpakken, we mochten nog met Faith meedoen voor het Kampioenschap Middenmaat. Even de knop om, maar wat deed Faith het goed, ze is altijd zo druk met stappen. Nooit niet verwacht! Faith van Stal van Aschberg werd Middenmaat Kampioen! In de grote maat mocht de fraaie goed bewegende Hare Majesteit van den Hartoghoeve van de familie Den Hartog opstellen.

Dan heb je in een keer twee merries die mee mochten strijden om het Dagkampioenschap! Onze Faith mocht opstellen! Niet normaal, zo gaaf! Ze mocht met het Ere Kampioenschap strijden tegen twee stalgenootjes, Gigi-Amor van Stal van Aschberg van Gijsbert en Britt van Stal van Aschberg en tegen de grote maat Esja van ’t Hof. Ook met deze titel ging Faith ervandoor!! Super goede dag gehad en dan is dit allemaal toch wel de slagroom op de taart! Wat gaaf en trots!

We konden dit natuurlijk niet zonder ons “TOPTEAM” in de vroegte opstaan, vakanties opofferen, veel gelachen en schik gehad maar ook erg hard gewerkt! IEDEREEN SUPER BEDANKT!!

Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.