Een droom die werkelijkheid is geworden!

Wat een dag! Dit is echt zo onwerkelijk!

Vorig jaar werden we gebeld door Jan Folmer van de Nieuwe Heuvel. We hadden gezegd dat we een mooi goed paard wilde. Hij had er een voor ons, wij op een zondag naar Lunteren. Hij had inderdaad een hele mooie stermerrie die drachtig was. Maar tja, we hadden niet de klik en het gevoel van wauw dat is ze. 

Zegt Jan, hier heb ik nog een mooie tweejarige Jouwe staan. Wij in de stal kijken, jeetje we keken elkaar aan en ja hoor. Dit is wat we wilden. Hop uit de stal en kijken hoe ze loopt. Ze kende nog erg weinig, was nog nooit ergens geweest. Maar jeetje wat een verschijning. Een week later stond Christina de V. bij ons op stal.

Wat een koningin zoals ze op stal staat! Elke dag genieten!

En dan ga je een traject in, welke keuring, wat komt uit. Kronenberg leek ons wel een mooie locatie. Christina is toen ook verhuisd naar Lunteren voor de training, zes weken heeft ze daar gestaan. En wat hebben die mensen een werk verricht! Want wat is ze een wakkere tante. 

De dag is aangebroken, op naar de Peelbergen in Kronenburg. Samen in de auto en dan denken, hmm ze keek vorige week wel erg mooi. Het sterpredicaat moet lukken. Misschien nog wel met een eerste premie, stilletjes zit dat wel in je hoofd. Maar hoe laat ze zich zien, wat vindt de jury?

Maar dan komt ze de baan in, jeetje wat een verschijning! De zenuwen gieren door je lijf. Maar ook de trots, wat er ook gebeurt ze is van ons, ze gaat mee naar huis. 

Stappen, draven wat liet ze zichzelf zien en die houding. Echt een koningin! Geweldig!

Yes, ze mocht terug komen. Ze is premiewaardig. Maar wat gebeurt er dan, ze mag op kop! Jeetje, ik had het niet meer. De jury begon over Chrisje te praten, ik heb de helft maar meegekregen. Ze kreeg een 1ste premie! Zo ongelooflijk gaaf! Jeetje!

Onze dag kon al niet meer stuk, dit was al meer waar we op gehoopt hadden. Maar ze mocht terug voor de beste 3-jarige merrie. Vier eerste premie merries op een rij, wat een schitterende paarden. Jeetje wat een kippenvel. En dan mag je zomaar de titel Beste driejarige me naar huis nemen. Zo ongelooflijk! Echt niet normaal.

En dan mag je weer meedoen voor de Fokdagkampioen, we gingen hier al beduusd in want we zaten al op een roze wolk. En dan wordt ze ook nog Fokdagkampioen! Wat er toen allemaal gebeurde weten we niet meer. We waren echt helemaal van het “padje”. 

Echt zo onwerkelijk! Eerst begint je droom, ik zou graag en Fries willen. En dan dit!!?? Jeetje, wat ongelooflijk gaaf.

Er staan nu “gewoon” drie Stermerries op stal! De hele dag met een glunderend hoofd loop ik door de schuur. Ik kan niet stoppen met gelukkig zijn. Wat een droom!

Chrisje is vandaag thuis gebracht, even tot rust komen en begin augustus gaat ze weer naar de Nieuwe Heuvel, trainen voor de Centrale Keuring! Vorig jaar voor het eerst wezen kijken, en toen bedacht ik mezelf, wat lijkt het mij gaaf om hieraan mee te doen met je eigen paard……. en nu!

Maar dit hadden we niet kunnen doen zonder de raad, hulp van Jan Folmer. En het Topteam, ja ze hebben daar ook een Topteam, van de Nieuwe Heuvel. Wat hebben ze super hun best gedaan, wat stond onze Christina er geweldig op! 

En wat leven ze mee, en zo enthousiast! Echt geweldig! Zo leuk!

Wat een dag……

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.