Christina heeft een prachtige zoon!

En ja, daar is hij dan, onze Seppe van Stal Aschberg!

Wat een pracht merrie met een gouden karakter is onze Chris toch. Al een aantal dagen het handige alarm van Hafaro, BirthWatch had ze om. We konden dus mooi zien dat onze dame ging beginnen. Wat oogt Chris dan rustig, terwijl je aan het alarm/temperatuur ziet dat ze begint. Echt apart!

De eerste blaas, super mooi. En ja daar kwamen de twee pootjes en koppie. Gelukkig het zit goed denk je dan. En het zat ook goed, alleen de navelstreng kwam gelijk mee, helemaal gedraaid in een wokkel en in de “knoop”. Albert gelijk het veulen geholpen, vlies kapot gemaakt. Maar wat was hij aan het vechten voor lucht, wat een rot gezicht. Even rust erop, gelijk onze veearts gebeld. Hij werd nog niet veel rustiger, de veearts was er vlot maar dan duurt wachten altijd lang. We hebben gelijk een sonde gegeven en toen zag je hem wel gelijk opknappen. Maar door het gebrek aan zuurstof en bloed kon onze meneer nog niet echt goed in de benen en zuigbehoefte was er nog niet echt. Gelukkig kwam dit erg snel en konden we met regelmaat de fles geven.

En dan denk je, wat een topmerrie is Chris! Alles laat zo super toe, helpt haar veulen, maar ook ons. Zo’n rust had ze.  De hele nacht om de twee uur de fles, de volgende dag door met de fles, je zag hem wel opknappen, maar hij bedacht niet, ik moet bij moeders drinken. “s avonds stond Harry van Rossum op de stoep, kwam “even” helpen. De hele avond zijn we bezig geweest, met tussen door goed rust voor het veulen. Want die was zo moe steeds, had de kracht niet om onder de moeder te blijven drinken. Harry gaf niet op, avondklok of niet. Eerst drinken! En Harry kreeg het voor elkaar, het veulen dronk bij Christina.

Tweede nacht nog steeds de fles, iets bij moeder drinken en dan de fles erachter aan. En ja hoor in de loop van de ochtend begon meneer het te snappen! Geen fles meer, maar volop bij Chris drinken.

Een hele overwinning, dus hij kreeg toen pas een naam, Seppe, dit betekend overwinning. Nu kunnen we zeggen, hij is sterker, springt door de stal, drinkt volop bij moeder. We zijn er doorheen. Seppe kan nu lekker groeien en is erg aanwezig in de stal, qua bokken en rennen. HEERLIJK!! Zonder Harry en onze veearts was dit echt niet gelukt! Blij en dankbaar met zulke mensen om je heen, die meeleven en “gewoon” even komen.

Onze Seppe is een zoon van de prachtige Auwert 514 AAA en onze koningin en trots van stal Christina de V. (Jouwe 485, Sport AAA) Kroon AA

Nog vier weken en dan is Floor uitgeteld, ook van Auwert. Spannend! Heb toch wel meer de kriebels na deze bevalling. Maar we gaan er voor! En ja, er zijn ook nog 13 shet veulens onderweg. Drukke tijden, slapeloze nachten…. maar als je dan de schuur en de wei in loopt, word je vrolijk en gelukkig. Wat willen we nog meer!?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.