Stamboekopname

Afgelopen zaterdag is van Fokvereniging West Betuwe de jaarlijkse stamboekopname weer geweest. Deze dag wordt de laatste jaren op twee locatie georganiseerd, bij Familie de Biesebos in Beesd en ook bij ons op stal. In totaal zijn er 39 merries voor de opname geweest. Waaronder er 25 merries en hengsten bij ons opgenomen zijn. Volgens de inspecteur en veterinair een goede locatie met ruim voldoende ruimte voor de veterinair en eventueel een mogelijkheid om binnen te kunnen keuren. Gelukkig is dit niet nodig geweest en hebben we lekker alles buiten kunnen doen, ondanks dat het wel erg fris was.

Wij zelf hadden drie merries waaronder:

Alle drie zijn ze met een mooie score opgenomen waaronder Fyenne en Faith in de midden maat vallen en Fiorella in de grote maat. Alle drie de dames zijn dochters van Zico.

We hadden ook nog een merrie gekocht, Frieda van de Bekelaar, ze is een dochter van Amigo. Ook Frieda is mooi opgenomen in de kleine maat. Famous van Stal van Aschberg, een hengst die we nog in opfok hadden lopen maar niet goed genoeg vonden hebben we wel laten opnemen voor de punten van Amigo. Dit is ook mooi gelukt.

Famous gaat verhuizen naar Sietse Vissers en mag daar als schouwhengst door het leven. Fyenne hebben we ook verkocht maar ze moet eerst nog gedekt worden en dan gaat ze verhuizen naar Limburg.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.