Premiekeuring 2016

Na een week van pony’s naar huis halen, wassen en poetsen zit onze premiekeuring West Betuwe er al weer op. Je leeft er een jaar naar toe en zo is het al weer voorbij!

Met vier jaarlingen en vier tweejarige merries zijn we vrijdagmorgen naar Avezaath vertrokken.

Josje is nog een dochter van Kotonofico en alle andere jeugdpony’s zijn dochters van Butraqueno. Wat hebben onze dames het goed gedaan! Top! Een aantal vonden we zelf aan beetje aan de “rijpe” kant, maar allemaal werden onze dames geprimeerd en als grote verrassing mocht Havana opstellen als Jeugdkampioen Kleine Maat!! Wat was Luna trots, haar pony die dit even gehaald heeft! Wat stapte Havana er over heen! Oortjes erop, en zo relax! Super gaaf om te zien!

Deze dag stonden er vier mooie kampioenen opgesteld!

In de minimaat ging de eer naar de mooie zwarte Jasmijn van de Casterhof, Jasmijn is een dochter van de Kampioenshengst Blitzer van de Casterhof en Wynette van Kairos. De trotse fokkers zijn de Familie van Gessel, Kesteren.

Kleine maat werd onze mooie zwartbonte Havana, Havana is een dochter van Butraqueno van Stal Brammelo en Bailey van Stal van Aschberg.

En de mooie zwarte merrie Juliette van Groenendaal werd uitgeroepen tot Jeugdkampioen in de Middenmaat, de vader van Juliette is Darwin van Groenendaal en haar moeder is Zenit van de Aalsdijk, Familie Vermaas, Zoelen heeft deze mooie Juliette gefokt!

De best bewegende en sterke merrie Hare Majesteit van den Hartoghoeve van de familie Den Hartog, Tuil mocht het Grotemaat kampioenschap op haar naam schrijven. Hare Majesteit is een dochter Shadow van Drieoka en Alexia van den Hartoghoeve. Ook mocht deze dame het algemeen jeugdkampioenschap meenemen!

De eerste dag zat er op, lekker vroeg afgelopen, dus we konden ’s middags nog even aan de gang voor de zaterdag. Maar aan de gang was moeilijk, een gezellige BBQ en een biertje erbij… en dan nog twee pony’s wassen??? Het is goed gekomen!

Zaterdag al weer vroeg op pad met zeven veulens, vijf driejarige en vier Kroonmerries en drie oud-kampioenen.

Veulens is toch altijd weer spannend, want alle onze veulens waren van de eerste jaargang van Fonseca van stal Brammelo en een veulen van Fantom van Stal van Aschberg. En ja hoor, allemaal werden ze vlot geprimeerd! We kunnen dan ook zeggen dat onze “nieuwe” jaargang van Fons het super heeft gedaan! Super blij dat ook deze klik er weer is!

Mini hengstveulenkampioen werd de palomino Kairo van Stal Klaverweide van de Familie Bronk uit Enspijk.

Kristal van de Moespot van Michel van Santen, mocht opstellen als Mini merrieveulenkampioen.

King of the Dance van Groenendaal, van de Familie Vermaasdoet zijn naam al eer aan want hij werd hengstveulenkampioen overige maten.

De super bewegende vos Kyra van de Pastorije, van de familie Schutte mocht op stellen als merrieveulenkampioen en algemeen veulenkampioen!

Na de pauze mochten de driejarige merries de baan in, voor ons was dit even een drukke bedoeling want we hadden er vijf!!

Geneviéve (Butraqueno van Stal Brammelo) mocht de spits afbijten, ze was wat aan de drukke kant maar mocht toch op de tweede plaats opstellen met een super mooie eerste premie!

Guzzi (Bentley van Stal van Aschberg) en Grace van Stal Nieuwemoed (Zico van de Kuiperij) zaten bij elkaar in de rubriek. En wat stapte Grace sierlijk in de baan!! Grace mocht op kop met een eerste premie en onze Guzzi ontving op een tweede plaats een nette tweede premie. Inmiddels is Grace verhuisd naar Horssen, we hebben haar verkocht aan Sietse Vissers. Ze is dragend van Fonseca, veel geluk en plezier met deze mooie merrie Sietse!

En onze druktemaker Gwen (Butraqueno van Stal Brammelo), die we zelf wat te zwaar vonden mocht ook op een tweede plaats opstellen met een eerste premie! Ook Gwen is verkocht, ze gaat verhuizen naar de Familie Bronk te Enspijk! Gwen is dragend van Kotonofico, Familie Bronk heel veel plezier met deze mooie dame!

En dan onze prachtige Gentle (Butraqueno van Stal Brammelo) , wat een plaatje en wat relax is ze altijd. Ze mocht op kop met een eerste premie!

Gigi Amor (Butraqueno van Stal Brammelo), die vorig jaar verhuisd is naar Gijsbert van Gessel mocht ook al op kop met een eerste premie!!

Wat heeft onze Butje het super gedaan bij ons! Alle merries die hij heeft gegeven bij ons hebben allen een eerste premie behaald! Wat een geweldige hengst!

Hierna kwam Fiorella (Zico van de Kuiperij), ze liep op een mooie tweede plaats met een eerste premie!

Onze mooie lieve merrie Daisy (Zico van de Kuiperij) wat een verschijning is ze toch altijd! Ze mocht op kop met een eerste premie!

En dan werd het stil…… want we hadden een poos niets in de baan, stiekem ook wel lekker dat we gewoon relax kunnen kijken! We konden bij de kroonmerries pas weer aan de slag!

Yvonneke (O’Regen van de Kleine Tip) en Aïsha (Tornado van Stal van Aschberg) zaten bij elkaar in de rubriek en dit ging super! Aísha mocht op kop met daarachter Yvonneke! Allebei een eerste premie!

En toen onze toppers! De oudkampioenen, het blijft mooi! En wat blijf je dan toch trots! Britt (Kotonofico van Stal Brammelo), Vanity (Periquex van Isala) en Anastasia (Kotonofico van Stal Brammelo) Allemaal ontvingen ze weer een eerste premie!

Wat is het toch mooi, allemaal zelf gefokt op Grace na, en dan van de 12 merries, 11 eerste premies! Stiekem zijn we erg trots op onze stal!

En als je dan de kampioenen bij elkaar ziet lopen, waaronder drie merries met als vader een hengst van ons, groei je toch echt wel!

Want vier mooie kampioenen liepen er in de baan!

Minikampioen, de mooie zwartbonte Fabiënne van de Spoorlijn een jonge Amigo van Stal van Aschberg. Koos van Harte Gefeliciteerd!!!

Kleine maat kampioen, wat gaaf, onze raskikker Gigi Amor van Stal van Aschberg (Butraqueno van Stal Brammelo), vorig jaar naar Gijsbert van Gessel verhuisd, onze trouwe hulp! Wat stapte ze door de baan, wat een mooie vrouwelijke merrie! Wat had Gijsbert haar er mooi op staan! Trots op onze kanjer Gijs!

Middenmaat kampioen, de zwarte Geertje van de Bekelaar (Cristiano Ronaldo of Duke Stable), nog zo’n raskikker! Arnold en Sandra, van Harte Gefeliciteerd!

Grote maat Kampioen, de krachte en best bewegende merrie Fly van Groenendaal, Fly is een dochter van onze Bentley van Stal van Aschberg. Familie Vermaas van harte gefeliciteerd!

Maar dat een driejarige merrie al deze mooie kampioenen verslaat! Jeetje dat is niet te bevatten! “onze” Gigi Amor werd dag- en erekampioen! Wauw!! Zo mooi! Zo gaaf! Gijsbert, je verdient het! Wat zijn wij trots!En als we jou zien springen en trots zien zijn, kan het bij ons niet meer stuk!

In 11 jaar tijd 10 keer een Aschberg kampioen! Allemaal zelf gefokt! Niet normaal!

Wij hebben weer super dagen gehad, mooi weer en veel gezelligheid!

Topteam! Allemaal super bedankt voor jullie hulp, voor de keuring, tijdens en na de keuring! Jullie zijn kanjers! Het was weer gezellig!

Gigi Amor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.