Nieuwtjes op stal!

Afgelopen weken het een en ander gebeurt hier op stal met onze Friese dames maar ook weer een mooi gezond veulen bij Sunshine!

Ten eerste is Hiske, ons Friese jaarling drie weken geleden voor een aantal maanden verhuisd naar de familie Gorter van Stal de Buitenlust. Ze loopt hier lekker in het koppel met vijf andere dames van haar leeftijd. Kan ze lekker ontwikkelen. 

We hebben er een schitterende Stermerrie bij! Bariëtte is in Kronenberg Ster geworden met een tweede premie. Super gaaf! Daarnaast is ze inmiddels geïnsemineerd. En hopelijk drachtig van Tjebbe. 

Ook Christina is voor een aantal weken verhuisd naar de Nieuwe Heuvel in Lunteren, ze wordt hier klaar gemaakt  voor de fokdag van 7 juli in Kronenberg. Dus dit wordt nog even spannend! Het team daar lijkt wel op ons Topteam dus ze gaan ervoor!

Wilkje staat lekker thuis in afwachting van haar veulen van Alwin, ze is mooi dik en eind juni uitgeteld. Ook weer spannend, ze staat met Bariëtte te glimmen in de wei. Lekker traag en lui! Wachten duurt lang….

En ja onze Sunhine heeft een mooi zwart merrieveulen gekregen van Fonseca. We noemen haar Narcis. Ook bij haar hebben we de dierenarts nodig gehad. Mevrouw vond het nodig om eerst haar billen naar buiten te werken. Ze zat dus verkeerd om, gelukkig door het snelle handelen van onze dierenarts is ze gezond ter wereld gekomen.

Lady, Promiss en Yvonneke moeten nog een veulen krijgen en dan zit het er voor dit seizoen weer op. Dus ook dat is nog even spannend!

 

Hieronder Hiske met haar nieuwe vriendin! Toen liepen ze nog een dagje met zijn tweetjes inmiddels nu in een koppeltje van vijf dames.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.