Kandy geboren en goed nieuws!

Na lang wachten, want Yvonneke liet al de hele dag het melk lopen, dus dan maar niet van huis! ’s avonds het alarm omgedaan, we waren echt overtuigd dat ze zou gaan veulenen. Maar het alarm ging niet, dus ga je twijfelen, doet hij het wel…. en dan toch maar kijken. Maar nee hoor, mevrouw stond rustig in het hoekje te kijken. En ’s morgens ging dan toch het alarm af, hij werkt wel! En daar is kleine Kandy geboren, wat een leukerd! Een mooi zwart merrieveulen van Fonseca.

We dachten het wordt een hengstenjaar maar we hebben nu drie merrieveulens en drie hengstveulens! Allemaal gezond, nog 7 moeten er geboren worden.

En ja, het nieuws is al rond maar onze Gamble en Gepetto hebben allebei met goede normen het bevruchtingsonderzoek doorstaan! Gepetto staat al een poosje bij zijn nieuwe baasjes in Smakt. En is al volop aan het dekken bij Piet en Els Bonants, Stal de Buitenweg!

Gamble gaat eind van de week verhuizen naar Marcel Kruitbosch waar hij dit jaar ter dekking staat.

Trots op onze twee mooie hengsten! 

En Guus van “De Heul” de super bewegende hengst van Gerrit van de Bovenkamp, die nog lekker bij ons op stal staat, heeft ook zijn bevruchtingsonderzoek super afgerond! Voor meer info over Guus neem dan een kijkje op Stal “De Heul”.

 

Gamble en Gepetto graffity

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.