Hengstenkeuring 2019

Eind oktober zijn er 20 hengsten op stal gekomen, alle stallen stonden dan ook mooi vol. Gezellige drukte, de hengsten moesten even wennen maar dat ging gelukkig snel. In de weken dat je aan het trainen bent krijg je in de ene hengst meer vertrouwen als in de andere. Maar wat een topdagen hebben we gehad!

Met 4 mini’s en 4 kleine maats hengsten zijn we dan ook de donderdag naar Mariënheem gereden. Deze dag hadden we minder “kansen” dan de zaterdag vonden we zelf. Maar wel twee voorlopig goedgekeurde mee naar huis mogen nemen. De mooie bruine mini, Koffie van de Groenkamp. Wat een gaaf dier is dat, makkelijk bewegen, nog een beetje bang maar hij liet zich super zien! En ja onze eigen kleine maat Kizmo van Stal van Aschberg, wat een kanjer. We waren zelf al zo weg van hem! Hij is ook helemaal “af”. Hij liet zich ook super zien! De eerste jaargang van onze Topper Fonseca van Stal Brammelo en gelijk een mooie zoon goedgekeurd. Kizmo komt uit een bewezen lijn, de kroon preferent Whitney van Stal van Aschberg is zijn moeder. Dus de donderdag was voor ons een geslaagde dag.

Op de zaterdag hadden we 12 hengsten bij ons, ook deze dag ging top! Na een zeer lange dag konden we ’s avonds om 8 uur naar huis rijden met vijf voorlopig goedgekeurde hengsten naar huis rijden.  De fraaie bonte Krim van de Zandkamp, onze “kleine” zwartroan schimmel Kerel van de Hoorn en de raskikker Kadar van de Vijfmorgen mochten zich opstellen in de middenmaat! Drie hengsten, echt top! In de grote maat mochten we twee hengsten opstellen, de sterk gebouwde hengst Kjeld van ’t Broekland en nog zo’n raskikker Kadinsky-H van de Wechterholt. 

Wij mogen spreken van twee goede dagen, als je 20 hengsten op stal hebt staan en er zijn er zeven voorlopig goedgekeurd hebben we zeker eer van ons werk.  Dit doen we ook echt niet alleen, gelukkig hebben wij ons TOPTEAM en maken er met zijn alle leuke en gezellige dagen van en zijn we er met zijn allen voor gegaan! SUPER BEDANKT WEER MANNEN!!

Eigenaren bedankt voor jullie vertrouwen en van harte gefeliciteerd! Geniet ervan! Doen wij ook. 🙂  Op naar januari!

Kizmo van Stal van Aschberg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.