Hengstenkeuring 2017

En het zit er weer op, na weken van trainen en de laatste week wassen en poetsen is de hengstenkeuring weer voorbij.

Met 18 hengsten op stal was het een drukke bedoeling, maar ook gezellig met de hulptroepen.

Op de vrijdag hadden we “maar” vier hengsten, dus we konden rustig aan beginnen. 

Copyright of Riverdance mocht als eerste de baan in, Copyright heeft een tweede premie ontvangen.

Varrington van de Buske hoefde alleen maar getoond te worden, hij heeft netjes een definitieve goedkeuring ontvangen.

Bentley van Stal van Aschberg en Coolio van ’t Vinkenveld mochten samen in de ring verschijnen. Bentley kreeg weer netjes zijn eerste premie en Coolio weer een tweede.

En wat erg leuk is, Bentley en Amigo zijn allebei definitief goedgekeurd! Bentley met een index van 13,95 en Amigo met een mooie index van 14,27! Twee eigen gefokte hengsten definitief, TROTS!!

Zaterdag was het een drukke bedoeling! Met veertien hengsten richting Mariënheem. En hoe, jeetje wat was het rotweer zeg. Spiegelglad, sneeuw, regen, van alles hebben we gehad onderweg. Gelukkig zijn we heel aangekomen. Bart en Ella Dijkhof zouden later komen met twee hengsten en die hebben er ruim drie uur over gedaan. Echt super bedankt familie Dijkhof dat jullie dat weer getrotseerd hebben!! 

We begonnen met de vierjarige hengsten, als eerste Guess What of Riverdance, Guess What ontving een tweede premie. Guus van “De Heul”, ons drafwonder, hij behaalde weer netjes zijn tweede premie. Goran van de Vijfmorgen heeft ook netjes een tweede premie behaald. Toen hadden we Gamble van Stal van Aschberg en Geraldo van de Amstelhof nog bij elkaar in de rubriek. Gamble was zo gek als een deur maar mocht ondanks dat op kop met een eerste premie, Geraldo behaald ook weer een eerste premie.

De driejarige, we hadden drie bij ons op stal. Horizon van de Casterhof behaalde een nette tweede premie. Skogkantens Bernard behaalde een mooie eerste premie, Hidde van de Schanshoeve kreeg ook een mooie tweede premie.

Wat gaaf was, de nieuwe aanwinst van Koos en ons, Hunk van de Belschuur mocht op kop met een eerste premie en hij mocht zelfs in het midden opstellen als beste driejarige! Echt super gaaf! 

Floriant van de Casterhof, onze eigen Fonseca van Stal Brammelo en Fly Away van Stal Wilcas zaten met zijn drietjes in een rubriek. Onze Fons kreeg weer een mooie eerste premie en Floriant en Fly Away ontvingen allebei netjes een tweede premie.

Eise van de Groenkamp, wat een stoertje! Hij mocht op kop met een eerste premie. Dibbit van ’t Wijbos ontving ook weer netjes zijn tweede premie.

Denver van het Esveld, weer in vorm, hij ontving weer een eerste premie.

Wat een topteam hebben we achter de schermen, elke dag trouw helpen met trainen. Zelfs vrij nemen om te helpen met wassen! En bedankt voor de gezelligheid! Jullie zijn kanjers! 

Eigenaren/fokkers jullie bedankt voor het vertrouwen in ons! We hebben het weer met plezier gedaan met ons team!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.