Genieten van het jonge grut!

Na een drukke en intensieve week hebben we nu toch eindelijk goed nieuws.

  • Onze Faith heeft een mooi hengstveulen van Kadar gekregen, we noemen hem Owen.
  • Ophelia is een mooie dochter van Anastasia en Kizmo, hier hadden we erg op gehoopt!
  • Daisy heeft ook een mooi veulen van Kadar, omgedoopt tot Onchao.
  • Helaas heeft Yvonneke het veulen verworpen, ze was twee maanden te vroeg. Maar gelukkig gaat het goed met onze dame.

We krijgen nog twee veulens, Promiss en Whitney krijgen beide nog een veulen van Kadar. En ja, wij zijn erg blij met de nakomelingen van onze nieuwe hengsten. De veulens van Kadar, allemaal de zelfde houding als papa! Met allemaal een mooi hoofd. De veulens van Kizmo, hier hebben we er maar twee van, we konden zelf niet veel met hem dekken. Maar ook deze twee kijken erg goed en zijn we zeer tevreden mee. Mooie veulens met ras.

Ook hebben inmiddels beide friezen dames geveulend. 

Dit ging niet zomaar volgens het “boekje”, je weet dat het niet altijd zo werkt maar jeetje wat een gedoe! Maar hoe mooi is het dan, dat je slapeloze nachten, spontaan vrije dagen en alle hulp beloond worden met zoiets moois! Trots, Genieten, Mooi, Prachtig!

Christina heeft een week haar melk laten lopen, erg spannend want ze was nog ruim drie weken af. Uiteindelijk heeft ze 17 dagen te vroeg geveulend van een gezond merrieveulen. Alles is goed gegaan en het ging mooi vlot. Metske heeft als vader de drafwonder Tjebbe 500 .En nou….. ook Metske heeft elastiek in haar beentjes! Wat een raskikker en wat een mooie houding en koppie. Echt waar wij van houden. En zoals we nu kunnen bekijken zit de beweging er ook goed in!

Met Barriette ging het allemaal wat moeilijker, in de ochtend kreeg ze hele hoge koorts. De dierenarts heeft haar gelijk gespoten. En toch ’s avonds begon ze met veulenen. Helaas zat hier echt geen schot in, “Jetje” was er echt nog niet klaar voor, maar de placenta liet los, eigenlijk was ze aan het verwerpen. Gelukkig een weekje voor de uitgetelde datum. Met behulp van de dierenarts is Marichje gezond geboren. Helaas had Jet nog geen melk. En het veulen geen zuigreflex. Merrie weer gespoten voor de melk. Helaas werkte de koorts hiervoor ook niet mee. Na een nacht melken en de fles geven was Marichje de eerste nacht doorgekomen. De volgende dag een aantal x biest van een merrie gegeven via de sonde. Marichje snapte er nog weinig van, hoe ze moest drinken. Maar nu, na drie dagen, is vandaag voor het eerst de koorts weg bij Jetje en drinkt Marichje helemaal zelf bij moeders! En lopen ze ook even een paar uurtjes buiten! Ook Marichje is een dochter van Tjebbe 500. Een heel ander veulen, maar jeetje wat zijn we blij! We denken nu echt dat ze het samen wel gaan redden! En wij….. we genieten met volle teugen van deze twee prachtige dames! 

De eerste merries zijn al weer afgedekt en lopen lekker in de grote wei. De eerste klant pony’s lopen er al weer. Al zit het weer niet echt mee……. we gaan er weer voor met onze twee toppers!! 

Christina gaat van af morgen weer een paar dagen naar Lunteren, kijken of ze al geïnsemineerd kan worden. Ook weer spannend!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.