Floor van de Egberdina Hoeve

Vorig jaar op de kerstveiling in Marienheem hebben we Floor gekocht. Wat een luxe paard, we waren er helemaal weg van. Een super goed papier met fokkerij en sport. Na de veiling is Floor naar huis gekomen, echt wel even wennen. Ze werd ook niet zomaar geaccepteerd door onze Koningin Christina en haar moeder Wilkje. Maar uiteindelijk ging het bij Wilkje wel goed. In april is ze voor een aantal weken verhuisd naar de Nieuwe Heuvel in Lunteren. 

We waren weer geprikt voor de ABFP test voor de vader van Floor, Omer 493.  We wisten nu hoe het werkte, maar toch kunnen we er niet aan wennen. Zolang weg en dit keer mochten we niet een keer kijken i.v.m. de corona.

Maar ruim twee weken is ze bij de Nieuwe Heuvel geweest en al ligt beleerd onder het zadel en aangespannen. uiteindelijk na zeven lange weken (voor ons) heeft ze de test positief afgesloten. Met 77 en 78 punten. Gelukkig ze kwam weer onze kant op, maar nee, toch maar besloten om naar de thuiskeuring bij de Nieuwe Heuvel te doen wat twee weken later was.

En hoe!! Jeetje! De eerste dag dat ze vanuit Wargae in Lunteren was gearriveerd, was mijn vertrouwen wel weg. Jeetje wat keek ze moe en “uitgeblust”. Het is ook allemaal wat voor zo’n jong paard., onze mooie dame moet nog drie worden. Jan Folmer zei, even tot rust en dan komt het wel goed. En dat hebben we meegemaakt gisteren!

Goed georganiseerd en echt leuk dat we toch weer mochten kijken. Een voordeel is wel met deze hitte, de paarden hoeven de vrachtwagen niet op. Komen uit een frisse stal en dan zo de baan in. Maar een fokdag blijft toch echt wel leuker, alhoewel iedereen gisteren erg enthousiast was. 

Floor kwam aanlopen door het paadje, jeetje wat is ze mooi en vrouwelijk! Super mooi frontje en een koppie. Echt gaaf. In de stap nog wat onrustig, ze was lekker wakker. Maar toen ze ging draven, wat een genot om naar te kijken! Hoe geweldig! Wat een schakelend vermogen. Dit is niet goed voor je hart, zullen we maar zeggen. 🙂 hopen zo dat ze ster wordt, dan kunnen we met haar fokken. Maar nee, mevrouw kreeg een 1e premie! Ongelooflijk! Ze mocht eind van de dag terug komen en ze deed het! Ze werd Kroon. Hoe ongelooflijk is dat! Echt geweldig!

Een aantal jaar geleden zijn we bij de Nieuwe Heuvel, Jan Folmer terecht gekomen. En aangegeven dat we twee, drie echte mooie paarden op stal willen. Komt hij eerst met Christina aanzetten, als 1.5 jarige op stal. Die alles haalt, en daarna een tip over Floor, en die doet het ook! Echt niet normaal! Hoe trots kan een mens zijn.

Wat een ongelooflijke mooie hobby, super gave paarden op stal! de Droom van vorige jaar is doorgegaan. echt geen woorden voor. Als alleen maar genieten, bij het hek in de wei staan, kijken, knuffelen en zeer trots wezen!

Team de Nieuwe Heuvel, super bedankt voor jullie goed zorgen maar zeker jullie enthousiasme, het meeleven. Echt leuk! Wb Stable, ook jullie super bedankt voor het trainen die zeven weken van onze Floor en de goede zorgen.

Wilkje is drachtig van Boet en verwacht 29 januari al haar veulen. Christina is drachtig van Auwert en verwacht het in april. Nu hopen dat Floor ook drachtig is van Auwert. En Barriette moet ook drie weken worden, is ook geinsemineerd met Auwert. Wie had dit allemaal durven hopen…..

Albert zei ooit, 1 fries in de wei is genoeg, wil er niet meer. En nu lopen er toch al wat meer. Dit geeft zo’n kik! Geweldig! Genieten! Super mooi leuk gezellig en lief ras! HAPPY ME!!

Foto’s: Ingrid Truijens

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.