Een geweldige hengstenkeuring!

Het zit er op! En hoe? Echt geen woorden voor, wat een prachtige dagen zeg, wat hebben we geweldig gedraaid!

Begin november komen de hengsten op  stal. Elke dag stappen en trainen, regelmaat en rust in de stal zien te krijgen met deze jonge patsers. Ze kunnen nog niets. En dan maar klaar zien te “stomen” in vier weken. En dan sta je in december met vijf goedgekeurde hengsten in de baan. Dit was al een geweldig resultaat! Dan komen de goedgekeurde hengsten weer op stal. Het trainen gaat weer door, ondanks dat deze mannen het wel kennen. Beetje “heropvoeden” en in de groep leren. Je werkt naar die twee dagen in januari toe!! En dan een week van wassen, poetsen en blazen, drukte van jewelste op stal.

Eindelijk zijn de dagen aangebroken. Op de vrijdag hadden we niet zo veel hengsten dus een relax dagje.

 • Winner J. van Cillaarshoek, J. van Griend Strijen
 • Tomahawk van Stal Buck’s Hoeve, R. Haverkamp Epe

En onze eigen kanjers:

 • Wesley van Stal van Aschberg
 • Amigo van Stal van Aschberg
 • Zico van de Kuiperij 

Winner, onze relaxe hengst, geeft nergens om, vindt alles prima. Hij liet zich goed zien en kreeg weer netjes zijn tweede premie.

Tommahawk, wat was hij opgeknapt en zo lekker relax stappen ook hij kreeg weer netjes een tweede premie en werd definitief goedgekeurd!

Onze Wesley, die al een aantal jaar bij Hengstenhouderij Kramp staat, waar hij het super doet de kans heeft gekregen. Hij liep op een hele mooie derde plaats met een eerste premie! Ook Wesley is definitief goedgekeurd! Echt geweldig! Aankomend dekseizoen staat Wesley weer bij Hengstenhouderij Kramp.

Amigo, jeetje zo gaaf! We hadden wel het idee dat hij er mooi op stond. En je wilt iets heel graag, dus je gaat er voor. Maar hij liep in zo’n mooie rubriek. Thuis zit je al te bedenken hoe  de plaatsing zou kunnen zijn. Derde plaats, misschien tweede…. maar nee wat doet hij! Hij mocht naar de kop! En hij ging stappen zeg, oortjes erop en gaan. Zo mooi gedragen door het hele lijf bewegen! Amigo moest de zaterdag dus mee terug voor de kampioenschappen! Onze patser zit in zijn tweede termijn. Aankomend jaar mag hij op Stal de Buitenweg zijn werk doen. Een mooi adres voor onze topper!

En dan onze Zico, best wel wat werk aan gehad om hem naar onze zin te krijgen. Maar het is gelukt wat keek hij weer mooi! En onze lieve rustige hengst is altijd gestoord in de baan, maar wat liet hij zich goed zien zeg! Hij “klapte” erover heen zoals de jongens hier zeggen. Zico moest vandaag mee, ook hij is definitief goedgekeurd! En zaterdag mocht hij weer terug komen voor primering in de groep Oud Kampioenen.

De vrijdag was dus al een hele mooie geslaagde dag, kom je thuis met je “clubje”, weer verder met poetsen, spullen weer klaar zetten. Klein feestje erbij met “ons” team. Vonden we wel waard op deze dag!

En ja de zaterdag, 16 hengsten moesten ermee! Jeetje wat een vracht! Gelukkig waren Bart en Ella Dijkhof zo lief om Zico en Amigo wat later mee te nemen. Hoefden ze niet zo vroeg geladen te worden. Vrijdags waren ze al mee, voor ons is het vermoeiend maar ook zeker voor de hengsten. Dit was erg fijn! Vier uur werden de hengsten weer geladen en we gingen weer richting Marienheem.

We begonnen met de vierjarige hengsten:

 • Eise van de Groenkamp, R. Haverkamp Epe
 • Easy Dream van de Parkant, E. Termeer Nieuwaal
 • Eliandro van Driel, Stal van Marhé, M. Sweere, M. van der Ven, Megen

Wat je hoopt is gebeurt maar waar we al rekening mee hadden gehouden jammer genoeg ook. Wat keek hij mooi, Eise en wat deed hij het goed! En buiten dat, wat een schat van een hengst! We hadden thuis zoiets van, hij zou kunnen promoveren. En ja hoor! Hij deed het, hij liep zelfs op een hele mooie tweede plaats met een eerste premie!! Achter een fok product van onze trouwe helpers, Eldorado van de Casterhof! Mooier kon dus echt niet! Eliandro liet echt zien wat hij kon, dus eigenlijk echt wel blij want hij is een mooi “klein draakje”. Patsertje om mee te werken! Hij kreeg een tweede premie. Easy Dream, doet altijd wat hij moet doen, laat je niet in de steek, hij kreeg weer mooi zijn tweede premie!

En ja, dan de nieuwe jaargang, elke rubriek hadden we er een! TROTS dat dit gelukt is!

 • Floris van Stal de Valkenhof, L. van der Valk Hoofddorp
 • Floriant van de Casterhof, R. van Gessel Kesteren
 • Onze TROTS Fantom van Stal van Aschberg
 • Ferrero of Duke Stable, J. den Hartog Etten
 • Fanity van Stal Marhé, M. Kusters Megen

Floris mocht als eerste de baan in, hij liet zich super goed zien de zoon van onze Zico! Hij liep in een rubriek van negen eerste premies op de vierde plaats! Geweldig!! En dan de druktemaker van stal Ferrero, maar wat was hij down… helemaal niet gewend van hem. Niet echt in zijn “hum”. Maar jeetje, hij mocht op kop met een eerste premie!! En dan Floriant! Onze goedzak, wat een lieve en makkelijke hengst en een prachtige zoon van onze Amigo. Deze kanjer heeft een mooie eerste premie gekregen, de eerste goedgekeurde zoon Amigo uit de prachtige kroon preferente Ginger Ale van Stal Nieuwemoed die al veel heeft gehaald en super fokt. De enigste bonte hengst in de middenmaat! De familie van Gessel, nog maar een aantal jaar bezig in de fokkerij en dan al drie eerste premie hengsten gefokt. Echt een prestatie! Deze mooie Floriant is te koop, helaas heeft de familie van Gessel maar drie grotere merries. Dus kunnen ze hem niet inzetten.  En ja, dan komt onze Fantom, wat keek hij mooi! In het begin was hij nog wat druk in de stap. Maar hij mocht op kop! Liet alle hengsten achter hem! Zo gaaf! Fantom is verkocht aan Hengstenhouderij van Wanrooi, inmiddels staat hij daar al lekker op stal. Heel veel succes met Fantom! En Willy die knuffel kom ik gauw halen! Inmiddels staat Fonseca van Stal Brammelo in IJzendoorn, hij liep op een mooie derde plaats met een eerste premie! En dan “onze” mooie bontje Fanity, het drukke baasje liet zich goed zien. Ook Fanity kreeg een eerste premie! Gaaf, alle jonge hengsten een eerste premie!

De verkiezing Beste driejarige hengst in Nederland gefokt. We mochten meedoen met Ferrero en Fantom, en wat er toen gebeurde! Fantom werd gekozen! Wat er dan met je gebeurt is niet te omschrijven! We weten nog steeds niets te zeggen, wat zijn we trots! En wat is het mooi voor Pa dat hij dit mag meemaken! Dat hij nog bij ons is, de man en grondlegger van onze stal! Echt, weet niet wat we moeten zeggen. Zo geweldig! Buiten dat ook nog eens zo leuk voor Hengstenhouderij van Wanrooij! Ook jullie van harte gefeliciteerd!

Dan moet je even uit je roes, ook al lukt dat niet meer, ff serieus en weer aan de slag met nog meer kanjers!

 • Dibbit van ’t Wijbos, T. van Alphen Nieuwegein
 • Dakota van de Buitenweg, P. van Wijgerden Bruchum
 • Denver van het Esveld, Comb. G. en M. van de Berg, Kootwijkerbroek
 • Bentley van Stal van Aschberg, L. Blaak Mijnsheerenland
 • Cas van Stal Hôgh Schaijk, G. van de Bovenkamp Maasbommel
 • Blitzer van Stal Casterhof, R. van Gessel Kesteren
 • Onze kanjer Zico van de Kuiperij

Dibbit en Dakota mochten samen in de ring, jeetje wat keek Dakota mooi! En wat een draf heeft die hengst zeg echt een lust om te zien! En wat nog mooier was, Dakota mocht op kop met een eerste premie! Echt geweldig! Dibbit, zo relax en rustig, Dibbit kreeg weer netjes zijn tweede premie. En dan Denver, hij keek ook weer erg goed. Wat was hij brutaal geworden, waren we niet gewend van hem maar was wel erg leuk! Denver mocht ook al op kop met een eerste premie! Bentley, onze dikzak! Wat is die hengst makkelijk en wat is het leuk om je “eigen” hengst weer op stal te hebben. Ook Bentley kreeg weer mooi een eerste premie. Cas, het verwende hengstje, Of niet Gerrit?? haha!! Wat een raskikker! Ook Cas kreeg weer een eerste premie! Blitzer, hete bliksem! Hij keek weer mooi, ook hij mocht weer een eerste premie in ontvangst nemen! Zico, onze eigen kanjer Oud kampioen en wat deed hij het goed, Wat liep hij zeg! En wat voel je jezelf dan trots! Ook hij kreeg weer een eerste premie!

Dan heb je in een keer toch een aantal kop nummers die mee mogen doen voor het kampioenschap! Wat spannend is dat zeg! En ja, dan mag je ook nog eens opstellen met Amigo, Kleine maats kampioen! Niet normaal! Pa, de baan in, wat je dan voelt, zoveel trots in je hele lijf! Hij heeft het gedaan onze Amigo! Twee eigen gefokte hengsten kampioen! We hebben al zo’n mooi en super pony jaar gehad en dan dit…… echt zo mooi! Het Wilhelmus! Je staat er toch maar even tussen, met twee kampioenen!

We hebben ook een geweldig super goed team naast ons staan! Die samen met je genieten, die je altijd bij staan! Elke dag stappen, weken lang in weer in wind, vrij nemen om te wassen, te rijden met de auto en trailer, meedenken over alles. Veel serieuze momenten maar ook zo veel gelachen! MANNEN en DAMES ook hier zijn geen woorden voor wat jullie gedaan hebben! Echt super!

Het is een heel verhaal geworden, ik weet niet hoe ik het moet inkorten…. het is allemaal te mooi om waar te zijn!

Alle eigenaren van de hengsten, super bedankt voor jullie vertrouwen in ons en ons team! Op naar een mooi “ponyjaar” Bedankt!!