Centrale Keuring Friesch Paard, Harich

Wat een dagen hebben we gehad, zo geweldig! Echt genoten!

We hebben met onze Friesche toppers een super goed jaar gehad, zo gaaf. Vier paarden mochten er mee naar de Centrale. Echt absurd!

Christina de V., onze trots, mijn oogappel, wat ben ik gek op dat paard. Ze mocht naar de centrale met haar twee dochters. Metske en Vajén.

Metske van Stal Aschberg (Tjebbe 500) op de locatiekeuring in Lunteren behaalde ze een prachtige 1e premie. Ons eerste eigen fokproduct uit Chris. Trotser dan trots! Vajén (Auwert 514), denk we geven haar op voor de fokdag Midden Nederland, ze is “wel” leuk en kan ze leren. Want ze heeft een pittig karakter. 😊

Daar werd ze Reserve Dag Kampioen. Wat was dat onwerkelijk! Naast die prachtige Berber van de Brabantshof stond ze opgesteld, zo’n machtig paard! ❤️

Christina die ook dit jaar een prachtig veulen heeft van Auwert 514, drie weken voor de keuring in Ambt Delden gespeend, naar de Nieuwe Heuvel gebracht en een mooie uitnodiging gekregen voor het CK.

En dan onze Venna van de Marren (Auwer 514), op de kerstveiling gekocht als veulen, die werd in Ambt Delden ook Reserve Dagkampioen. Mocht opstellen naast Amalia van Heemstede, wauw!

Venna en Vajén zaten afgelopen donderdag beide in dezelfde rubriek, beide mochten ze terug komen voor het “enter” kampioenschap! Wat er dan allemaal gebeurd! Dat gevoel is niet te beschrijven.

Vajén van Stal Aschberg mocht opstellen als kampioen bij de enters! 🍀En dan zie je al die prachtige twenters, nee daar kan ze niet tegen op. Wat een prachtige paarden! Maar wat doet ze, ze blijft gaan, wat een beweging, wat een statige houding. Een voorbeen waar je alleen maar van kan dromen! Ze wordt ALGEMEEN JEUGDKAMPIOEN 2023 CK.

We waren wel ff de weg kwijt! Wat ongelooflijk!

Vrijdag mocht onze Metske, altijd hoop zolang je mee mag doen. Helaas is ze geen voorlopig kroon geworden. Maar dat ze mee mocht doen in Harich was al boven verwachting. Zo trots op deze dame. Zoveel geleerd, werkwillig en zo’n vrolijk paard! Volgend jaar haar eerste veulentje van Tiede 501. Femke die haar super goed rijd, dus verder met genieten!

Zaterdag onze Chris, we wisten wel dat het hoog gegrepen is voor haar dat Model Predicaat, maar toch als je een uitnodiging krijgt, is de hoop er. En wat een trots gaat er door je lijf als je haar ziet. Wat hou ik van dat paard! Wat liet ze zich goed zien, super tevreden.

Vajén mocht in de middag terug komen voor het algemeen kampioenschap. Leuk, kan iedereen haar nog even zien, denk je dan.

Wat een dag genieten zeg, wat een koninginnen. Jeetje, de hele dag kippenvel, bij sommige nog meer kippenvel en wordt je gewoon vrolijk van als je daar naar kijkt. Echt genieten!

En daar loop je dan even tussen met je “entertje”. Ik ben een jankert…. zo trots! WAUW!!

En wat een show zette Vajén ‘even” neer. Kippenvel, tranen van trots. Ze is van ons, wij hebben haar zelf gefokt! Wat een ongelooflijk paard. Echt van slag!

De prachtige Berber van de Brabantshof werd Algemeen Kampioen, wat een dier! Amalia van Heemstede stond naast haar als reserve. Echt paarden waar je van geniet! 

 

Team van de Nieuwe Heuvel, wat een kanjers zijn jullie, de appjes, foto’s die je gestuurd krijgt, omdat je jaarling zo relax in de stal ligt. 😊Het enthousiasme. Super trots op jullie. De goede zorgen van onze toppers! Wat hebben ze een hoop geleerd en ze stonden er super mooi voor allemaal! Dank jullie voor alles!

Geweldige leuke dagen gehad met “onze” mannen. Weet niet of nog terug mogen komen in het Hotel…. 🤣

Vandaag lekker onze toppers naar huis halen, we genieten nog even verder. ❤️❤️

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.