Succesvolle dag! HK 2019

Wat een dag hebben wij gehad gisteren op de hengstenkeuring van het NSPS.

Na een week van wassen en poetsen aan de hengsten werden er zaterdag morgen om 4 uur 19 hengsten geladen in de prachtige vrachtwagen van Bart en Ella, Hengstenhouderij de Capreton onze eigen trailer, die van Koos en de gebroerders van Gessel. Dus een redelijke drukte hier in de straat. Maar wat een prachtig gezicht was dat!

Hengstenhouderij de Capreton met hun vrachtwagen in ons “kleine” straatje

Als eerste mochten Bolero uit den Hout en Eise van de Groenkamp in de baan. Bolero is deze dag Definitief goedgekeurd en ontving weer netjes zijn tweede premie. Eise kreeg weer top zijn eerste premie, heerlijk om hem weer op stal te hebben.

Dan een mooie rubriek middenmaatshengsten waar we met drie hengsten van de partij waren. Calypso van de Buitenweg, Denver van het Esveld en onze eigen Fonseca van Stal Brammelo. Onze eigen Fons mocht op kop met een eerste premie, Calypso volgde en ontving ook een eerste premie. Denver kreeg een nette tweede premie. Calypso en Denver werden ook beide definitief goedgekeurd. WAUW, twee hengsten voor het middenmaatskampioenschap. SPANNEND!

De nieuwe jaargang, we hadden 7 jonge hengsten in december goedgekeurd gekregen deze mochten allen weer hun opwachting maken. Naar ons idee hadden alle heren zichzelf goed gehouden. En dat was ook aan de resultaten te zien! De mini Koffie van de Groenkamp mocht op een mooie derde plaats met een 1ste premie! Onze eigen kleine maat Kizmo van Stal van Aschberg mocht op een mooie tweede plaats met een 1ste premie. Kadar van de Vijfmorgen, onze nieuwe aanwinst, werd Beste Middenmaat van de Nieuwe Jaargang! Wauw, Trots en wat een houding heeft hij! Altijd zijn mooie frontje en die oortjes. Krim van de Zandkamp liet zich ook weer super zien en ontving een eerste premie, Kerel van de Hoorn ontving een tweede premie. Bij de grote maat hadden we Kjeld van ’t Broekland en Kadinsky-H van Wechterholt. Allebei de heren ontvingen een 1ste premie. En Kadinsky werd ook nog eens Beste Grotemaat van de Nieuwe Jaargang. Dus met twee prachtige hengsten mochten we mee doen aan het kampioenschap beste Driejarige hengst! En WAUW hoe gaaf, de mooie Kandinsky kreeg deze titel! Echt gaaf!

En de twee vierjarige heren, Joep van Stal Nieuwemoed en Jamaica van het Esveld. Vorig jaar stonden Joep en Jamaica ook bij ons op stal en zijn ze goedgekeurd, altijd leuk om deze hengsten weer terug te krijgen op stal. En wat waren ze beide goed ontwikkeld! Mooi om te zien, waar ze vorig jaar nog laatste en een na laatste in de rubriek liepen met een 2e premie. Liepen ze nu 1 en 2! Dit is echt gaaf en geeft een kik! Joep mocht terug komen voor de titel beste vierjarige hengst! En je geloofd het nooit, wij waren echt dolgelukkig want Joep mocht deze titel op zijn naam schrijven! Wat ging hij door de baan!

De vijfjarige mini Horizon van de Casterhof ontving weer netjes zijn 2e premie. De kleine maat Skogkantens Bernard liet zich super zien en ontving een 1ste premie, hij heeft mooi “promotie” gemaakt want hij had een 2e. En de mini Fabrégas van Stal Brammelo, ook hij keek zo mooi! De smokey, heerlijke pony, ook Fabrégas is een stapje omhoog gegaan en ontving een 1ste premie. De grotemaat Gido van de Garderenshof, de knuffelbeer van stal, hij mocht op kop met een 1ste premie! De bonte Zandiego van Klein Engelland mocht ook zijn definitieve licentie ophalen.

De kampioenschappen! Zo gaaf, wat zijn wij trots op en met onze kanjer Fonseca van Stal Brammelo, voor het tweede jaar op rij mocht meneer de titel Middenmaats Kampioen op zijn naam schrijven. Wat een kanjer en wat een beweging! Jeetje continue gaat hij in de draf!

Wij hebben echt een topdag gehad! Met 19 hengsten naar Marienheem, waarvan 16 een mooie 1ste en 3 hengsten een 2e premie! Drie kampioenschappen mee naar huis mogen nemen. Wat een kik geeft dit zeg, niet alleen is het mooi dat je eigen hengsten het zo goed doen maar ook die van de “klanten”.

Hier werken we met ons TOPTEAM en ook Evert en Rosalie al weken aan, 10 weken aan het trainen, hengsten lopen, de laatste week wordt er vrij genomen van het werk, trailers, vrachtwagen alles staat klaar! Alles liep gesmeerd. Zo op elkaar ingespeeld. We zijn zo trots en dankbaar op deze groep mensen, die dag in dag uit klaar staan voor ons!

Aan alle eigenaren van de hengsten, Bedankt voor jullie vertrouwen in ons team en van harte gefeliciteerd met de resultaten! Geniet ervan! Genieten wij nog even mee. 🙂

[ngg src=”galleries” ids=”22″ display=”basic_slideshow”]

1 Comments

  1. Jan Bausch

    Hoi Albert en Joelle , proficiat met jullie prachtige resultaten , altijd fijn om het vele werk dat jullie erin steken ook zijn vruchten afwerpt ! Professioneel en met zoveel ponyliefde , nogmaals chapeau !! gr Jan Bausch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.