Hengstenkeuring 2016

Je begint begin november met het trainen van de jonge hengsten en zo zit je weer in januari en is de hengstenkeuring weer voorbij. En voor ons zijn deze dagen weer geweldig verlopen! Met 17 hengsten op stal was dit weer een hele toer. Maar we hebben eer van ons werk!

Op de vrijdag hadden we het rustig want we hadden deze dag maar vier hengsten.

  • Blitzer van de Casterhof
  • Bergerac van Gelre
  • Bentley van Stal van Aschberg
  • Alex van het Kibbelveen

Je gaat  van huis en hoopt uiteraard op de premies en ja hoor, onze hoop is uitgekomen!Blitzer en Bentley hebben beiden hun eerste premie weer binnen gesleept en Alex weer netjes zijn tweede premie. En ja, we hadden het gevoel dat het kon, Bergerac heeft zijn eerste premie ook weer behaald! Na een aantal x een tweede gehad te hebben waren we hier heel erg blij mee!

De zaterdag was een drukke dag, met dertien hengsten richting Marienheem, vier trailers vol.

We begonnen met de vierjarige Floris van Stal de Valkenhof, Floris liep op een mooie tweede plaats met een eerste premie! Floriant van de Casterhof ontving een mooie tweede premie.

En ja onze eigen Fonseca van Stal Brammelo, wat keek hij mooi! Wat heeft hij zich goed ontwikkeld. En wat een houding en beweging, hij mocht op een mooie tweede plaats achter Fantom van Stal van Aschberg opstellen met een eerste premie.

Dan onze grote groep 3-jarige hengsten! Wat zijn we hier nog trots mee!

Guus van “De Heul”, wat kan hij draven zeg, echt een hengstje met toekomst! Guus kreeg een nette tweede premie!

Goran van de Vijfmorgen, de bonte zoon van onze eigen gefokte Amigo, wat een verrassing, Goran kreeg een eerste premie! Gio van de Bekelaar kreeg ook een mooie tweede premie.

In de mini maat hadden we Guess What of Riverdance, hij stond op kop met een eerste premie!

En ja onze eigen twee kanjers, Gepetto en Gamble. Allebei hebben ze een eerste premie behaald. Twee zonen van Butraqueno van Stal Brammelo, wat heeft hij het goed gedaan bij ons zeg! Echt een super hengst!

Gamble, wat zijn we trots! De grote maat was een groep van 14 hengsten, wat een “optocht”! We hebben als veulen af aan al zoveel vertrouwen in hem gehad. En hij heeft het al waargemaakt! Hij kwam op kop te lopen in deze grote groep! Hier wordt je wel even stil van! Wat een gaaf gevoel. Wat ook erg leuk is, de zoon van onze Wesley van Stal van Aschberg liep achter Gamble met een eerste premie! En het hield nog niet op, voor het tweede jaar op rij mochten we de beste driejarige op naam schrijven! Onze Gamble heeft deze titel naar binnen gesleept! Dit is zo gaaf, pa van Asch die de baan weer inkomt, dan wordt het toch allemaal weer even te veel. Altijd stilletjes op de achtergrond maar wel de grondlegger van onze stal! Wat zijn wij trots op hem en dat hij er nog bij mag zijn en dit mag meemaken!

Gamble van Stal van Aschberg, beste driejarige in Nederland gefokt! Hij komt uit de grootmoeder van Fantom (Nikita) die deze titel vorig jaar heeft mogen krijgen!

Dan moet je na de pauze weer even met beide benen op de grond belanden want er staan nog meer hengsten die de baan in moeten!

Eise van de Groenkamp, vorig jaar al een mooie eerste premie behaald en nou mocht hij ook  nog op de eerste plaats opstellen met een eerste premie!

Chester van Stal van Aschberg en Dakota van de Buitenweg zaten bij elkaar in de rubriek, ook deze twee toppers mochten een eerste premie in ontvangst nemen.

Denver van het Esveld, helaas heeft deze super fokkende hengst een tweede premie behaald, weer iets om naar toe te werken voor volgend jaar!

Wat een mooie dagen, aan het eind van de dag staan er vier super mooie hengsten in de verschillende maten opgesteld. Wat een top hengsten hebben we toch in Nederland! Mooi om naar te kijken!

En wij, wij zijn nog niet terug op aarde, het is nog onwerkelijk, wat zijn we trots en blij! Zonder ons “dreamteam” zoals we ze inmiddels maar noemen kan het niet. Elke avond trainen, helpen wassen, op de dagen zelf, we hoeven niets te zeggen, ze pakken alles op. Ze zijn allemaal op elkaar ingespeeld, op zijn tijd serieus maar ook veel lachen! Super bedankt team!! 

Alle eigenaren, bedankt voor het vertrouwen in ons en ons team! We hebben het weer met plezier gedaan en het is zo leuk om zulke mooie hengsten op stal te hebben! 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.